ELMÚLT…. de számít ez?

Tizenhét évesen egy nyári délelőtt szűk farmerben, kivágott ujjatlan szűk pólóban és természetesen körömcipőben  tipegtem be a siófoki üdülő portájára. Tanácstalanul néztem körbe a sok épület között, kezemben a hatalmas sporttáskával. Kerestem az épületet, ahol a nyári munkára kellett jelentkezni. Csapat fiúra lettem figyelmes, akiken látszott, hogy otthonosan mozognak a területen. Hamar felajánlották a segítségüket a murván egyensúlyozó idegen lánynak. 

Köztük voltál Te is, a magas, sportos, kék szemű, göndör szőke hajú fiú. Összeakadt a tekintetünk. Neked pont egy hullámos, kleopátra hajú, csinos barna pesti lány volt felírva receptre erre a nyárra, amikor betöltötted a 18. életévedet. Már este együtt táncoltunk…

Azóta eltelt 31 év. 

Rengeteg minden történt. Távkapcsolat Siófok-Budapest között, várakozás a csütörtök esti telefonhívásokra, sok-sok vonatozás hétvégenként, ismerkedés, és persze szerelem. 

Esküvő, munka, tanulás. Közben koptak lassacskán az évek, mert elhasználtuk őket. Ketten, együtt. Nekiindultunk a világnak, és haza is tértünk. Még mindig együtt. 

Hosszas várakozás után, hatalmas boldogságot okozva, megszületett első gyermekünk. 

Szívettépő bánatokat okoztunk egymásnak, de kimásztunk ezekből, és tovább folytattuk. Kézen fogva, együtt. 

Öt év után ismét gyermekkel ajándékoztuk meg egymást. Gyönyörű család lettünk. A nehézségek összetartóbbá tettek minket, a minket ért örömök megfoghatatlan mámorát csak ketten ismerjük igazán. A megszámlálhatatlan ölelést, ölelkezést csak mi ketten tartjuk számon. 

Örömben, bánatban, izgalomban, sikerben, kudarcban eltelt 31 év.

Napokig tudnám sorolni életünk mozzanatait, minden pillanat fontos, mindennek jelentősége van. 

Egyetlen egy dolog nem jutott eszünkbe soha. 

Hova lett a karcsú, barna lány? Miért csomagolta be magát egy középkorú, túlsúlyos nőbe? És hol van a göndör szőke filigrán fiú? Miért ébredek egy kopasz horkoló férfi mellett reggelente?

Én most is látom azt a lányt a tekintetedben, érzem ölelésedben, miközben végigsimítom kezemmel tüsi hajad, imádott büszke homlokod.

Vélemény, hozzászólás?