GYÜMÖLCSÖZŐ KALAND

Hétfő este van. Készülődök, bepakolom a sporttáskába felszerelésemet, elbúcsúzom a családtól és indulok.

Hétfőnként focizni járok a fiúkkal. Este, mert így a laza meccs után még beülünk beszélgetni a szaunába, ahol jól esik kidumálni párjainkat, munkehelyünket és persze a politikát is.

Hétfő este van, gyomromban kavarog az izgalom a félelemmel. Nem minden hétfő estét töltöttem a haverokkal mostanában. És persze nem minden meetingen vettem részt a kollégákkal hétvégenként. 

7 óra körül érek az ismerős ház kapujához, nem csengetek, hiszen tudom a kapukódot. Rendszerint lelkes izgalommal szaladtam fel hozzád a lépcsőt kettesével szedve, de most megvárom a liftet, addig is összeszedem a fejemben szanaszét heverő gondolatokat. 

Kérted, hogy ma ne találkozzunk, mert nem vagy jól. Hiába kérdeztem mi a gond, nem feleltél. Nem akartál beszélni, csak üzenetet váltottunk. Érzem, valamit nem mondasz el, ezért úgy döntöttem eljövök, megnézem hogy vagy, és ha minden rendben, csatlakozom a srácokhoz. 

Hallottad a kaputelefon pittyegését, ezért kinyitottad résnyire az ajtót. Sötétedett már, de nem kapcsoltál villanyt, láttam árnyékodat, amint a fürdőszoba felé távolodik tőlem. Néma csend fogadott. Becsuktad a fürdő ajtaját, így bementem a szobába. Az asztalon azonnal megpillantottam a terhességi tesztet. Láttam már hasonlót, nem kellett több magyarázat, megértettem a helyzetet. Egész délután fohászkodtam, hogy ne így legyen, hogy ne kelljen ezzel a helyzettel megbírkóznom, de végig éreztem, hogy most nem úszom meg ilyen könnyen.

Meggyötört arccal, kisírt szemekkel álltál mellettem, együtt bámultuk a bizonyítékot.

Megfogtad a kezem, megsimogattad az arcom, odavezettél a kanapéhoz, és egymást átölelve ültünk a sötétben.

Megkérdezted tőlem, hogy mit tennék én a te helyedben. 34 éves vagy, nem mondhattam mást, mint azt, hogy én a te helyedben édesanyává válnék. Te is így gondoltad. 

Nem tagadom, sajnáltam magunkat, sajnáltam születendő gyermekünket, sajnáltam feleségemet, és 6 éves kisfiamat is. Nem szeretnélek botlásnak gondolni, nem akarok se többet, se kevesebbet gondolni kapcsolatunkról.

Őrületes forgószél ragadott magával mindkettőnket szinte az első pillanattól fogva, hogy beléptél az irodába, mint karrier tanácsadó. Nem terveztem, hogy belemegyek egy viszonyba, de annyira erős volt a kémia kettőnk között, és oly gyenge volt otthon, hogy elég volt egyetlen kínálkozó alkalom, és én rohantam a vesztembe gondolkodás nélkül.

Nem ismerlek jól, mint embert, te sem engem. Ezeken a hétfő estéken csak a szép arcunkat mutattuk egymásnak, mert erre volt szükségünk. Csak egy ponton kapcsoltuk össze életünket, ami kellemessé tette a napjainkat, férfiassá járásomat, nőiesebbé csípőd ringását. 

Most ebben a pillanatban ez a kis műanyag teszt összekötött minket egy másik ponton is, mert bár nem terveztük őt, mégis kérlelhetetlenül megérkezik 8 hónap múlva közös gyermekünk…


Ezt az írást ugyan a valóság inspirálta, de csak fikció volt.
Ha valóban megtörtént esetekről olvasnál anonimizált formában, akkor regisztrálj a Privát Klubba most az alábbi linkre kattintva!

http://elhagyottak.hu/privat-klub/ 

2 hozzászólás “GYÜMÖLCSÖZŐ KALAND” bejegyzéshez

  1. Nagyon kevés olyan ember van….én például egyet sem ismerek….aki a cselekedetei következményével nem utólag,hanem előre számolna…..sajnos….talán ha felelőségteljesebben élnénk kevesebb boldogtalan felnőtt és gyermek lenne….

  2. Talán. Általában viszont elmondható, hogy azt gondoljuk, hogy velünk nem történhet meg az, ami másokkal.

Vélemény, hozzászólás?