HA BENÉZEL ABLAKOMON…

Ha benézel ablakomon látod az adventi készülődést, látod a koszorút az asztalon, sorban a meggyújtott gyertyákkal. Megszoktam, hogy minden évben előveszem a dobozt, amiben ezeket a kedves díszeket tartjuk, illetve már csak tartom.

Amikor megjönnek a gyerekek, az ismerős tárgyak köszöntik őket az előszobában, a rénszarvasok a fürdőben, a kopogtató az ajtón, a csillárról lelógó gömbök a nappaliban és az adventi naptár a szobájukban. Megtöltöm cukorral, csokival ezeket, nekem is boldogság, ha apró örömet szerezhetek nekik ezzel.

Ha benézel ablakomon, láthatod, hogy készítjük a mézeskalácsot, amit két kis segítséggel díszítek. De azt is láthatod, hogy nehezen kopik el ez a finomság, mert nem gondoltam rá a dupla adag kimérésénél, hogy nincs velünk már az, aki nagyon szerette, és pár nap alatt elpusztította a díszes figurákat.

Ha benézel ablakomon, láthatod, hogy az apás hétvégét a céges bulira időzítettem, és nagyon csinosan megyek erre az eddig minden évben rohanósra sikeredett vacsorára. Most volt időm fodrászra, körmösre, új ruhára. Azt is láthatod, hogy hazaérve a partyról sírva rogyok le a fotelba, mert hirtelen szembesültem azzal a szánalmas erőlködéssel, amit ilyenkor a szingli nők elkövetnek, és azzal a nyilvánvaló ténnyel, hogy jelen pillanatban közéjük tartozom. Mesterkélt mosolyommal, tökéletes frizurámmal, trendi ruhámmal irigykedve nézem a lófarokba fogott hajú, többször debütált ruhájukban, fáradtan megjelenő feleségeket, akik vacsora után sebtében el is köszönnek, mert otthon várják őket.

Ha benézel ablakomon látni fogod, ahogy elkészítem a karácsonyi vacsorát, feldíszítjük a fát, és hármasban megünnepeljük a szentestét. Lehet, hogy megtörve a hagyományt, elhívunk valakit erre az estére, de lehet, hogy jobb lesz megtanulnunk hogyan tegyük kellemessé az estét ebben az új helyzetben. 

Ha benézel ablakomon előfordul, hogy látod nagyon el vagyok keseredve. Nem azért, mert megbántottak, azon már túl vagyok, hanem azért, mert jó lenne beszélgetni valakivel, aki a társam, aki ismer, akivel együtt terveztük az életünket, aki ismeri és szereti gyermekeinket. 

Ha benézel ablakomon máskor azt látod, hogy tele vagyok energiával, új tervekkel, többet törődök magammal, türelmesebb vagyok a srácokkal és reményekkel telve állok új életem kihívásaival szemben.

Ha benézel ablakomon, nyitott szívvel ki fogom tárni előtted, mert jó érzés, az, ha vannak olyanok, akik kíváncsiak rá, hogy mi van velem….

Vélemény, hozzászólás?