Ha lenne két életem…

Biztosan ismered a dalt, ami arról szól, hogy az életben adódnak olyan helyzetek, amikor szeretnél egy kicsit kilépni az elköteleződések alól, és inkább élni egy új, borzongató, fiatalító, kalandos életet. 

Sok esetben ez egy jól működő tartós, minden téren kielégítő párkapcsolat mellett is megtörténik, hiszen a találkozás lehet váratlan, meghatározó és végzetes. 

Villámcsapásként ér már az is, hogy még érezhetsz ilyen izgalmat, erőteljes vágyat, és mindent elsöprő erőt adó energiát. Újra vágysz rá, hogy elnyerd valaki elismerését, hogy csinosnak, szexinek lásson. Annak érzed ugyanis magad, mivel elönti testedet, agyadat a vágy, a hormon, ami hajt a vágyott személy meghódítására. 

Minden idegsejteddel azon vagy, hogy megszervezd a találkozókat, izgalmas titkokat rejt a telefonod, számítógéped, és persze emlékezeted. Megtáltosodsz ettől a szerteágazó szervezkedéstől, jól teljesítesz a munkahelyen, a sportban, a barátokkal, mert aktivizálod a lassan-lassan ellustuló tartalékaidat.

Az egyetlen probléma csak az, hogy….

…már elköteleződtél, családot alapítottál, gyermekeid vannak. Társadnak fogadalmat tettél (nem, ez nem a házassági fogadalmat jelentheti csak), amit tőle is megkaptál, ezzel kimondatlan ígéretet tettél gyermekeid számára is. Ezekkel az ígéretekkel, fogadalmakkal

tartozol családodnak

és ami még sokkal fontosabb, saját magadnak is! Amikor kezd agyad egy kicsit higgadtabban reagálni az izgalmak csitulásával, felteszed magadnak a kérdést:

Vajon volt okom, jogom, valódi vágyam arra, hogy megengedjem magamnak azt, hogy megszegjem adott szavam, illetve folytassam igéretem megszegést?

Igen ám, de eközben valaki más is közel került hozzád, aki szintén számít rád, érzelmet, időt, terveket, új célokat adott neked. Újra érezhetsz, átélhetsz  vele olyan dolgokat, amit már a sok éves kapcsolat nehezen ad meg neked.

De! Nincs két életed!

Nem adhatod az egyiket régi társadnak és gyermekeiteknek, miközben a másik életben szabadon kipróbálhatsz izgalmas új kapcsolatokat.

Döntened kell. Mérlegre kell tenned mit veszíthetsz és mit nyerhetsz. Nagyon fontos, hogy ne a jelen pillanatról dönts! Érdemes jó pár évvel előre gondolkodni. Az új kapcsolat is régivé válik  egyszer, megkopik hasonlóan az előzőhöz. A régi választása viszont anélkül, hogy javítanál rajta újra ugyanilyen helyzetbe hozhat téged, és örökké az elszalasztott lehetőségen fogsz keseregni.

Több ember sorsa van a kezedben, ez a döntés hatalmas felelősség. 

Ha kétségeid vannak, fordulj segítőhöz! Egy kívülálló szemszögéből sokkal jobban átlátható egy kapcsolat állapota, múltja, jelene, jövője. 

Vélemény, hozzászólás?