Hűtlenségi küszöb: Neked hol van?

Minden kapcsolatodnak vannak íratlan szabályai. Sőt!
Neked is vannak önmagaddal kötött egyezségeid.

A hűség az egyik legfontosabb ígéreted, amit sok féleképpen értelmezhetsz. 

Vajon csak akkor leszel hűtlen, ha szertkezel valakivel, aki nem a párod? Lehet ez titkos, viszony, vagy egy alkalmi, bódult félrelépés. Egy lopott csók, ölelés egy kellemes beszélgetőpartnerrel, de semmi több?

Vagy hűtlennek érzed magad már a gondolattól is, amikor fantáziád meglódul, amint megpillantod jótestű kollégádat. 

Esetleg ismeretlen embereket nézel felnőtt tartalmú videókon. Vagy ez még belefér? Természetes, hiszen párod is megteheti, és nem árt vele senkinek.

Vagy már a gondolat is bántó számodra…

….ha párod megnéz valakit az utcán, vagy bókol, kacérkodik ismerőseivel.

Van egy beállított ingerküszöböd, amit remélhetőleg igazságosan értelmezel magaddal és pároddal szemben is.

Hosszabb kapcsolatod alatt megesik, hogy közel kerülsz valakihez. Vonzódni kezdesz hozzá. Jókat beszélgettek, jobban figyel rád, mint a kedvesed. Úgy érzed sok közös van bennetek. Előfordul, hogy pont akkor történik mindez, amikor otthon problémák, súrlódások vannak. 

Nagyon nehéz lenne ellenállnod a kísértésnek. Nem is tudsz. Érzed, sodornak magukkal az események. Van egy pont, amikor még dönthetsz. Van az a pont, amikor megteszed, lépsz, félre… És van az a pont, amikor kiderül, vagy bevallod. Vagy sikerül megúsznod, hogy kiderüljön. Mert úgy döntesz mégsem jobb. Mégis maradsz a réginél. Nem tudja, akkor nem fáj neki.  

Jobb így? Nem bántod meg, mert nem akarod, hogy fájjon neki.

vagy

Jó lenne tiszta lelkiismerettel továbbélni? Mert az élethez hozzátartozik ez is, felnőttek vagytok, fel fogjátok dolgozni.

Vagy csak egyszerűen nem akarod látni a fájdalmát? Megkíméled magad a kellemetlen helyzettől. Örökké rettegni nem akarsz, hogy milyen formában kapod vissza az élettől csalárdságod?

Mit gondolsz Te, kedves olvasó erről?
Elmondod Neked hol van az ingerküszöböd a hűség terén?


Ezt az írást ugyan a valóság inspirálta, de csak fikció volt.
Ha valóban megtörtént esetekről olvasnál anonimizált formában, akkor regisztrálj a Privát Klubba most az alábbi linkre kattintva!

http://elhagyottak.hu/privat-klub/Vélemény, hozzászólás?