Vigyázz!- Jön a Karácsony!

A rohanó hétköznapokban felgyülemlik benned néhány sérelem, amit lenyelsz a “békesség” kedvéért, mert még is csak közeledik a szeretet ünnepe.

Mégis bizony a magazinok oldalain negédesen bensőséges hangulatú képekkel illusztrált ünnepen előfordulhat, hogy a feszültség a felszínre tör.


Miért is?


Először is, mert többet vagy együtt pároddal a megszokottnál, ami önmagában is lehet feszültség-forrás. Boldogságot jelent az együttlét, ha ezt az időt kellemes hangulatban, jó zenével, finom ételekkel, mindkettőtök számára a kikapcsolódást jelentő helyszínen töltitek. Gyönyörűen feldíszített otthonotokban, vagy egy jó hangulatú pubban, vagy egy baráti társaságban.

Másodszor, mert túlvállalod magunkat a készülődéssel, az anyagiak előteremtésével, vásárlással, vendégfogadással. Ha egy hétköznap délelőttre időzited , akkor ez is lehet kellemes időtöltés, közös csavargás a tömeg nélkül ráérősen.

Harmadszor, mert van lehetőséged rá, hogy átvizsgáld a lelked és év vége felé számot vess életeddel. Jó esetben ha igazán őszinte vagy magaddal, Te legalább annyi fájdalmat okozhattál, mint amennyit kaptál. Ha nem így van, akkor is engedd el a sérelmeket, fájdalmakat, ne tartsd őket egy lezárt lélekdobozban, mert akkor újra és újra ki fogod nyitni, hogy szükség esetén elővegyél belőle egyet-egyet.

Sokkal jobb lenne, ha mindezt tényleg úgy kezelnéd, hogy te is és szeretteid is kellemes emlékkel tekinthessetek vissza a Karácsonyra, és várhatnátok a következőt nyitott szívvel, őszintén. 

Teremts új hagyományt, tegyél át január unalmas, hideg hétvégéire néhány találkozót- így nem terheled túl programokkal, erőltetett jópofa vágással családodat. Ne táblázd be a két ünnep közötti hetet találkozókkal, mert már a második után hulla fáradtak lesztek mindannyian, és pont az élvezet része marad el.


Legyen ajándék számotokra, hogy otthon töltötök egy napot, rendeltek valami finomat, majd beültök a kádba gyertyafény mellett egy finom pezsgő kíséretében. Szervezzétek meg a gyerekek nagymamalátogatásával egyidőben ezt! : )
Menjetek ki a természetbe, vagy sétáljatok a kivilágított belvárosban és beszélgessetek úgy, hogy azt érezzétek, hogy most igazán ti vagytok a fontosak. De tegyétek ezt a gyerekekkel is, nekik is jól esik, hogy nem vezetés közben kérdezel rá, hogy mi is történik mostanában velük.

Krízis Karácsonykor? Mit gondolsz?


Ezt az írást ugyan a valóság inspirálta, de csak fikció volt.
Ha valóban megtörtént esetekről olvasnál anonimizált formában, akkor regisztrálj a Privát Klubba most az alábbi linkre kattintva!

http://elhagyottak.hu/privat-klub/

Vélemény, hozzászólás?